Yaşamkent dershane, kalabalık sınıflar ve rutinleşen sınav sistemleriyle birlikte eğitim hayatında önemli bir yere gelmiştir. Tıpkı diğer sistemler gibi, eğitim sistemi de öğrencilere ve velilere sundukları hizmetin kalitesi ölçüsünde saygınlık kazanır. Özel eğitimlere yönelmenin sebepleri farklıdır. Kamu okullarının kapasitesinin yetersiz olması, kaliteli ve nitelikli eğitim isteği bu sebeplerden bazılarıdır. Her alanda olduğu gibi eğitimde de zaman ilerledikçe ihtiyaçlar ve istekler değişir. Günümüz ihtiyaçlarına en uygun şekilde cevap verebilmek, eğitimin kalitesini arttırır. Öğrencilerin yatkınlıklarına, seviyelerine uygun, güncel müfredata hitap eden eğitim kaliteli eğitimdir. Bunların yanında güler yüz, sıcakkanlı yaklaşım, özel ilgi aynı şekilde kaliteyi arttırır. Öğrenme sürecinde, eğitimin kalitesi gibi, öğrencinin ve ailelerinin motivasyonu da çok önemlidir. Yaşamkent dershane bu konuda da öğrencilere destek vermek için programlar hazırlar. Motivasyon konusunda rehber öğretmenleri devreye girer. Rehber öğretmenleri öğrenci, öğretmen, aile üçlüsüyle eş zamanlı çalışarak öğrencinin moral motivasyonunu yükseltmeye çalışır.
Yaşamkent Dershane Neden Gereklidir?
Millî Eğitim Bakanlığı müfredatıyla aynı konularda ders veren dershanelerin, gerekliliği genel olarak şöyledir;
Merkezi sınav sistemiyle birlikte öğrencilerin gelecek kaygısı yaşaması, dershaneye yönelimi gerekli kılar. Öğrenciler, okullarda kalabalık sınıflarda eğitim alırlar. Bu da her öğrenciyle yeterince ilgilenilmemesi anlamına gelir. Her öğrenciye uygulanacak eğitim farklıdır, okullar bu farklılıklara kalabalık nüfus nedeniyle cevap veremez. Hedefledikleri okullara ulaşmak isteyenler, bu eksikleri fark eder ve kaygılanır. Dershaneler bu eksiği kapatır. Her öğrenciyle birebir ilgilenebilecek, az sayılı sınıflarda eğitim verir. Böylelikle yaşanan gelecek kaygısı, alınacak kaliteli eğitimle azaltılır.
Yaşamkent dershane düzenli tekrarlanan yeterlilik sınavlarıyla öğrencilerin seviyelerini sürekli takip eder. Seviyelerine ve yatkınlıklarına uygun ders programları oluşturur.
Ders çalışma alışkınlığı olmayan öğrencilere, bu alışkanlığı kazandırmak için en uygun ortamdır. Eğitimcilerle birlikte her öğrenciye uygun ders programları oluşturulur, ödevler verilir ve sıkı şekilde takip edilir.
Öğrencilerin, istedikleri zaman anlayamadığı konularda birebir eğitim alma imkanları vardır. Bireysel etütlerle pekiştirilmeyen konularla ve çözülemeyen sorularla özel olarak ilgilenilir.
Kaliteli eğitim sadece ders vermek değildir. Başarının anahtarı mutluluktur. Rehber öğretmenleri her çocuklarla ayrı olarak ilgilenir ve gereken desteği verir. Mutlu çocuklar yetiştirebilmek asıl başarıdır.